Zahnarztpraxis - Sabine Küpers

Composiet

Wat is composiet?

Composiet is een materiaal dat uit kunststof en daarin verwerkte vulstoffen zoals kwarts en glasdeeltjes bestaat. Deze vullingen bieden we vooral onze patiënten aan die graag onopvallende tandkleurige vullingen willen die lang meegaan.

Eigenschappen en voordelen

  • Vullingen van composiet zijn tandkleurige vullingen en daarom zeer esthetisch. Er is nauwelijks een verschil waarneembaar tussen het omliggende natuurlijke deel van een tand en de tanden ernaast.
  • Ze zijn zeer stabiel, houdbaar en goed te verdragen.
  • Carieuze delen van de tand kunnen heel nauwkeurig verwijderd worden. Dit spaart gezonde tandonderdelen.

Zo worden vullingen van composiet gelegd

Het vervaardigen van een vulling van composiet geschiedt binnen een behandelafspraak. Na de voorbereiding van de tand wordt het materiaal in plastische toestand doormiddel van een speciaal bindmiddel in de tand aangebracht. Aansluitend wordt elke laag met ultraviolet licht hard gemaakt. De opbouw die laag voor laag geschiedt, zorgt voor de beste stabiliteit bij het verhardingsproces. De kleef en laagtechniek is een doorslaggevende voorwaarde voor het onberispelijk afsluiten van het tandonderdeel en daarmee voor de houdbaarheid en het vermijden van nieuwe cariës.

Toepassingsmogelijkheden

  • vullingen en voortanden
  • door ongevallen verloren gegane snijkanten en de defecten aan de tandhals
     

 INFO: we houden het uiterlijk van uw tanden altijd in het oog. Neem meer kennis tot u over de esthetische tandheelkunde.