Zahnarztpraxis - Sabine Küpers

Profylaxe bij kinderen

Eerste koers bepalen

Reeds in de eerste levensjaren wordt de koers voor de tandgezondheid bepaald. We zijn blij als u uw kind al meeneemt naar uw controleafspraak. Daardoor brengt uw kind al vroegtijdig een oriënterend bezoek aan onze praktijk en leert het de sfeer kennen. Uiterlijk als alle tanden doorgebroken zijn, als kinderen dus twee of drie zijn, is het zover: het eerste bezoek aan de tandarts wacht.

Gezonde melktanden

Kindertanden hebben een tandglazuur dat makkelijker door cariës kan worden aangetast dan dat van volwassenen. Dat geldt zowel voor de melktanden als voor de blijvende tanden.
Als melktanden eenmaal door cariës zijn aangetast, dan kunnen de cariësbacteriën zich snel vermeerderen en de later doorbrekende blijvende tanden in gevaar brengen. Een voortijdig verlies leidt tot het gebrekkig functioneren van het kauworgaan. Daarbij komt dat de gebitsontwikkeling van het kind aanzienlijk wordt belemmerd.

Verzorging vanaf de eerste tanden

In het kader van een profylaxeprogramma voor uw kind willen we u graag helpen om het gebit vanaf de het doorbreken van de eerste tanden, gedurende de schoolperiode en daarna gezond te houden.

 

INFO: Meer informatie over de gebitsgezondheid van uw kind krijgt u tijdens onze kindertandheelkunde en tijdens het leasen van de fissuren.

Let op

Het tandglazuur is pas ongeveer drie jaar na de doorbraak tot ontwikkeling gekomen en hard. Tijdens het doorbreken van de tanden zijn de tanden het gevoeligst voor cariës. Kindertanden moeten daarom zorgvuldig worden verzorgd.