Zahnarztpraxis - Sabine Küpers

Professionele gebitsreiniging

Laat de professionals poetsen

De professionele gebitsreiniging is een hoofdonderdeel van de profylaxe. Het gaat hierbij om een mechanische reiniging van de tanden.
Bij de professionele gebitsreiniging wordt er verscholen, zachte en ook gemineraliseerde tandaanslag volledig verwijderd. Al het tandoppervlak wordt glad gemaakt en gepolijst om het opnieuw ontstaan van aanslag te bemoeilijken. Het tandglazuur wordt tot slotte met speciale fluoridelak behandeld. Dit sterkt en remineraliseert het tandglazuur.
Mits professioneel en regelmatig uitgevoerd, garandeert de professionele gebitsreiniging de perfecte toestand van uw tanden en vullingen.

Grondige reiniging

In elke mond vormt zich na korte tijd aanslag op de tanden, plak of ook wel biofilm genoemd. Deze biofilm bestaat uit miljarden bacteriën die een drukke stofwisseling ontwikkelen. Daarbij worden er koolhydraten, zuren en cytosine uitgescheiden. Door deze agressieve substanties ontstaan vormen van tandschade en tandvleesontstekingen die uiteindelijk leiden tot botontkalking.
De tandverzorging thuis is niet langer voldoende, het maakt niet uit hoe goed u poetst. Want veel tussenruimtes en nissen in de mond kunt u met de tandenborstel helemaal niet bereiken zoals de tussenruimtes tussen de tanden. Vooral de oudere patiënt met afnemende handigheid met de vingers en ongunstige veranderingen in de stofwisseling heeft professionele hulp nodig.

Professionele tandreiniging van uitneembare prothesen

Ook uw uitneembaar tandvervangingsmiddel blijft niet gevrijwaard van aanslag en voedselafzettingen. Ze vormen zich op den duur op het oppervlak en breiden zich steeds verder uit. We reinigen uw prothese bij uw volgende bezoek aan de tandarts in slechts ongeveer 20 minuten met een heel efficiënt reinigingsapparaat op een bij het materiaal passende, voorzichtige manier.
Deze professionele reiniging van het tandvervangingsmiddel verwijdert hardnekkige, gevaarlijke voedselafzettingen blijvend en reduceert risico’s. We bevelen u aan om deze grondige reiniging drie tot vier keer per jaar te laten uitvoeren, dat vergemakkelijkt ook de dagelijkse reiniging thuis.

INFO: Bel ons op en maak direct een afspraak voor professionele tandreiniging.

onze aanbeveling

Om de drie tot zes maanden een professionele gebitsreiniging, afhankelijk van cariës activiteit en parodontale predamage!