Zahnarztpraxis - Sabine Küpers

Wat zijn inlays?

Wat zijn inlays?

Inlays zijn inlegvullingen die in een tandtechnisch laboratorium worden vervaardigd. Alle Inlays worden exact conform de individuele tandvorm vervaardigd en na de voltooiing tijdens een latere afspraak in de tand worden ingevoegd. Ze zijn een hoogwaardig en langdurig alternatief voor vullingen van cement of kunststoffen.
Inlays worden gebruikt als het defect aan de tand niet zo groot is dat een kroon noodzakelijk wordt. Ze bestaan uit goud of keramiek.

Gouden inlays

Gouden inlays worden in het tandtechnisch laboratorium gegoten. Ze worden met een cement in de tand gecementeerd. Een gegoten vulling van goud is heel lang houdbaar.

Keramieken inlays

Keramiek benadert heel dicht de natuurlijke eigenschappen van een tand. Dit materiaal kan heel precies aan de natuurlijke tandvorm worden aangepast en heeft een lange levensduur. De inlay wordt individueel aan de tandkleur van de patiënt aangepast en door middel van speciale kleeftechniek in de tand geplaatst.

Keramische inlays bieden

  • maximale verdraagzaamheid en natuurlijke look
  • duurzame techniek gericht op het behoud van tanden
  • aangenaam glad oppervlak
  • lange houdbaarheid

INFO: ook bij grotere vormen van tandschade bieden we talrijke opties tot verzorging. Neem meer kennis tot u over tandprotheses.