Zahnarztpraxis - Sabine Küpers

Optimaal vervangingsmiddel

Een uitneembaar tandvervangingsmiddel wordt over het algemeen als prothese geduid, als ontbrekende tanden door kunstmatige structuren worden vervangen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen een gedeeltelijke prothese en een volledige prothese. De patiënt kan de voorkeur geven aan een uitneembaar tandvervangingsmiddel of dit kan noodzakelijk worden, als de tussenruimte in het gebit al te groot is voor een vastzittend tandvervangingsmiddel (zoals een brug, implantaat).

Gedeeltelijke prothese

Voor een gedeeltelijke prothese kan worden gekozen als grotere gaten tussen de tanden moeten worden gesloten. Die bestaat vaak uit een broos metalen geraamte waar de ontbrekende tanden aan vast zijn gezet. Het zichtbare deel van het vervangingsmiddel is van tandvleeskleurige kunststof gemaakt. De gedeeltelijke prothese wordt aan de natuurlijke, gezonde tanden bevestigd. Deze houdt door precies aangepaste klemmen of met schuifverankering, steggen of dubbele kronen.
Het perfecte samenspel van tandheelkunde en tandtechniek is gegarandeerd, als u wordt uitgerust met een tandvervangingsmiddel dat zo individueel is aangepast dat de kauwfunctie en esthetiek kunnen worden hersteld.

Volledige prothese

Een volledige prothese is noodzakelijk als reeds heel veel tanden beschadigd zijn of ontbreken. Bijgevolg voorziet de prothese de gehele tandeloze kaak en hecht enkel door de zuigwerking van het mondslijmvlies.
Ons belangrijkste doel is natuurlijk dat er direct bij het inpassen van het nieuwe tandvervangingsmiddel veel comfort wordt bereikt. Bij door ons vervaardigd tandvervangingsmiddel geven we u vanzelfsprekend een garantie. Mocht u toch nog pijn hebben of het gevoel hebben dat het tandvervangingsmiddel slecht zit, dan dragen we zorg voor correcties achteraf.

INFO: Iedereen zou zich tandvervangingsmiddelen moeten kunnen permitteren, dat is ons devies. We lichten u graag uitgebreid voor over de kosten.