Zahnarztpraxis - Sabine Küpers

Veneer

Veneer

Veneers zijn flinterdunne schildjes van keramiek. Scheve, uit elkaar staande of lelijke tanden kunnen worden gecorrigeerd. De tanden krijgen door de veneers een perfecte esthetiek. De veneers worden met een bijzondere kleefmethode aangebracht. Daarvoor wordt het tandoppervlak, in veel geringere mate dan bij gebruikelijke kronen, geslepen.

Kroon

Een kroon is een kap in tandvorm waarmee de oorspronkelijke vorm van de tand wordt hersteld. Die wordt gebruikt als een tand in zo sterke mate is vernietigd dat deze met een vulling niet meer kan worden hersteld.
Voor het opnemen van een kroon moet de desbetreffende tand worden geslepen. Na een afdruk wordt de kroon in het tandheelkundig laboratorium geproduceerd en in de mond gecementeerd.
De materiaalkeuze is afhankelijk van de wensen van de patiënt en van eventueel aanwezige allergieën. 

Brug

Een gat tussen de tanden dient principieel weer gesloten te worden De aangrenzende tanden kunnen anders in de vrijgekomen ruimte vallen of eruit groeien. Daardoor kunnen er veranderingen in de belasting en klachten ontstaan.
De brug is een tandvervangingsmiddel. Deze wordt aan de tanden (pijlertanden), die het gat tussen de tanden begrenzen, gefixeerd. Het verbindingsstuk is daar vast mee verbonden. Als er meerdere tanden moeten worden vervangen, dan zijn er onder voorwaarden ook meer dan slechts twee pijlertanden nodig.

INFO: We willen graag dat u zo lang mogelijk plezier beleeft aan uw vastzittende tandvervangingsmiddel en ondersteunen u met gerichte profylaxe.