Zahnarztpraxis - Sabine Küpers

Vroegtijdige kaakorthopedische behandeling

Verkeerde stand van tanden in de kindertijd voorkomen

Rechte, regelmatige tanden zijn een geschenk voor het leven. Maar vaak ziet de realiteit er anders uit: meer dan 50% van alle kinderen hebben last van het verkeerd staan van tanden waardoor er een kaakorthopedische behandeling noodzakelijk is.
De meeste verkeerde standen zijn aangeboren en zijn daarom vaak al vroegtijdig te herkennen. Verkeerde stand van tanden die zich later voordoet, ontstaat bijv. door het duimen.

Correcties van verkeerde stand van tanden

Doel van de kaakorthopedische behandeling is de optimalisering van belangrijke functies als kauwen, ademen, uitspraak en de natuurlijke zelfreiniging. Hoewel tandheelkundige aspecten op de voorgrond staan, betekent de tandregulering ook een esthetische verbetering. Gelijkmatige tanden en een mooie lach kunnen het zelfvertrouwen al in de jonge jaren bevorderen.
Bij kinderen begint de behandeling in de regel op de leeftijd van zeven tot twaalf jaar. In uitzonderingsgevallen is het noodzakelijk om daarmee al te beginnen als het kind nog een melkgebit heeft.

U kunt desgewenst ook de specialisten op het gebied van kaakorthopedie en logopedie in onze praktijk-gebouw P8 consulteren.


 INFO: laat u door ons voorlichten! Telefonisch of in onze praktijk.